5 Essentiële Tips voor het Optimaliseren van Kurkuma Gebruik

5 Essentiële Tips voor het Optimaliseren van Kurkuma Gebruik

Geheugenversterking

Curcumine, een geel-oranje pigment verkregen uit de wortels van de plant, staat bekend om zijn actieve bestanddelen. Uit onderzoek in Taiwan blijkt dat de toevoeging van dit ingrediënt aan ontbijtmaaltijden het geheugen verbetert bij mensen die een verhoogd risico lopen op cognitieve achteruitgang.


Geen angst voor kanker

Onderzoek naar de voordelen van dit nuttige voedsel heeft aangetoond dat kurkuma, gegeven aan patiënten met darmkanker voor een operatie, het gewichtsverlies vermindert. Een andere studie bij patiënten met prostaatkanker toonde aan dat een dieet met een mengsel van groene thee, granaatappel, broccoli, en kurkuma de toename van PSA (Prostaatspecifiek Antigeen) in de zes maanden na de behandeling met 63,8% verminderde.


Effectief tegen insulineresistentie en diabetes

Insulineresistentie, ook wel bekend als prediabetes, vereist controle onder toezicht van een arts en met medicatie. Het toevoegen van kurkuma aan uw dieet kan helpen om deze aandoening te beheersen, met inachtneming van de interactie tussen voedsel en medicijnen.

Uit een studie van 9 maanden bleek dat volwassenen met diabetes die dagelijks 750 mg curcumine consumeerden, hun diabetes beter onder controle hadden.


Voorkomt aderverkalking

Door de stofwisseling te versnellen en bij te dragen aan vetverlies, vermindert kurkuma door zijn antioxidatieve, ontstekingsremmende, hypoglycemische en lipidenverlagende effecten het risico op aderverkalking.


De combinatie van zwarte peper en kurkuma

Onderzoek wijst uit dat het gezamenlijk consumeren van kurkuma en zwarte peper de biologische beschikbaarheid verbetert. Door deze specerijen aan uw gerechten toe te voegen, kunt u de opname en effectiviteit ervan verhogen.

Voor meer informatie kunt u ook ons artikel "Wat zijn chiazaden?" raadplegen.

U kunt meer informatie vinden over kurkuma https://tuanashop.nl/products/kurkuma-gemalen

Wat zoek u?

Jouw winkelwagen